Запрошення Патріархові Варфоломію від Президента України Віктора Януковича взяти участь в урочистостях з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі влітку 2013 року було передано в вівторок, 21 травня.

Цього дня в Константинополі відбулася зустріч представників Української держави і Української Православної Церкви з архієпископом Константинополя - Нового Рима Вселенським Патріархом Варфоломієм І.

Від УПЦ були присутні Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній та секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Відео дня

З боку Української держави у зустрічі взяв участь Радник Президента України, керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку Адміністрації Президента України Юрій Петрович Богуцький.

Учасники зустрічі познайомили Вселенського Патріарха з програмою ювілейних заходів з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі, що відзначається в Україні на найвищому церковному та державному рівні, та передали йому запрошення від Глави держави.

*** На своєму засіданні 25 квітня 2013 року Священний Синод УПЦ офіційно запросив до Києва на це святкування Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, а також попросив його запросити Предстоятелів Помісних Православних Церков для участі в святкуваннях (журнал № 38).

Православіє в Україні