15-19 травня 2013 року відбувся Первосвятительський візит Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Єкатеринбурзької єпархії, яка в поточному році стала одним із головних центрів церковно-громадських заходів, присвячених 400-річчю Дому Романових.

Увечері 15 травня, завершивши програму візиту до Китаю, Предстоятель Руської Православної Церкви прибув до Єкатеринбурга.

18 травня Святіший Патріарх відвідав монастир святих Царствених страстотерпців на Ганіній Ямі, де звершив освячення закладного каменя в основу храму Державної ікони Божої Матері.

Відео дня

Потім Святіший Владика побував у Храмі-на-Крові, побудованому на місці, де в ніч на 17 липня 1918 року прийняли мученицьку кончину свв. Царствені страстотерпці та їхні слуги, відвідав духовно-просвітницький центр «Патріарше подвір`я» у Єкатеринбурзі та оглянув виставку «Подвиг служіння Росії царської династії Романових», а також провів зустріч із губернатором Свердловської області Є.В. Куйвашевим.

Увечері 18 травня Предстоятель Руської Церкви звершив всеношну в Свято-Троїцькому кафедральному соборі Єкатеринбурга.

19 травня, в неділю 3-ю після Великодня, святих жон-мироносиць, Святіший Патріарх звершив чин великого освячення відреставрованого собору в ім`я св. блгв. кн. Олександра Невського Ново-Тихвінського монастиря в Єкатеринбурзі та Божественну літургію в новоосвяченому храмі. За Літургією відбулася хіротонія архімандрита Діодора (Ісаєва) у єпископа Мелекеського і Чердаклінського (Симбірська митрополія).

Того ж дня Святіший Патріарх Кирил і повноважний представник Президента РФ в Уральському федеральному окрузі І.Р. Холманських підписали угоду про співпрацю між суб`єктами Російської Федерації та єпархіями, що знаходяться в межах Уральського федерального округу.

На завершення візиту Предстоятель Руської Церкви відвідав у Єкатеринбурзі відтворений храм-дзвіницю «Великий Златоуст».

У другій половині дня 19 травня Святіший Патріарх Кирил вилетів до Москви.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі