У неділю, 19 травня, у всіх церквах Молдови пройде молитва і проповідь, в якій буде заявлена стурбованість митрополії ситуацією в країні. Про це на засіданні Синоду заявив митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир, передає MOLDNEWS.

«Ми обговорили як пройшли дні Великого посту, святкування Воскресіння Христа і одне дуже важливе питання - це парад геїв, який планується на неділю в центрі Кишинева. Ми обговорювали це питання дві години і вирішили, що 19 травня в церквах Молдови пройде ранкова молитва, починаючи з 7 ранку, літургія, на якій ми скажемо слова про стурбованість тим, що відбувається в країні», - сказав він.

Митрополит Володимир додав, що «потім о 9.30  зберемося перед кафедральним собором Різдва Христового разом з мирянами для спільної молитви, звідки підемо до монумента господаря Штефана, щоб покласти квіти. Сподіваємося, що туди ж прийде керівництво країни, щоб разом з Синодом і священиками прийняти декларацію, в якій ми вимагатимемо анулювати Закон про недискримінацію і змінити Закон про релігійні культи».

Відео дня

Митрополит Володимир підкреслив, що якщо влада не прислухається до звернення Церкви, то буде скликано загальні збори, на яких буде затверджено рішення про протести. Владика зазначив, що закликає «аморальних осіб, що з`явилися в нашій країні» до покаяння та молитви.

«Ми завжди були православною країною і виступали проти розпусності. Ми не підемо в «Валя Морілор», (де відбудеться парад геїв) але наші християни завжди готові взяти участь по всій країні в акціях, щоб протистояти таким парадам», - сказав митрополит.