До візиту Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Єкатеринбург православний телеканал «Союз», що працює з цього міста, запустив мовлення на країни Південної Америки. Таким чином, до 105 країн світу, де доступний «Союз» додалося ще 12, повідомляє Православна газета Єкатеринбурзької єпархії.

Мовлення на Південно-Американський континент здійснюватиметься з супутника Hispasat (30ºW). Це один з популярних ретрансляторів супутникових каналів в Латинській Америці як серед індивідуальних глядачів, так і серед кабельних операторів. З початком мовлення у «Союзу» з`явилося ще понад 90 мільйонів потенційних глядачів.

У країнах Латинської Америки російськомовна діаспора досить численна. Наприклад, тільки в Бразилії живе близько мільйона українців, а в Аргентині - до 250 тисяч росіян. Всього на континенті несуть своє служіння близько 40 приходів Руської Православної Церкви. Вже в наступні вихідні нашим співвітчизникам, стануть доступні прямі трансляції Патріарших богослужінь зі Свято-Троїцького і Олександро-Невського соборів Єкатеринбурга.

Відео дня

У планах телеканалу на найближчі роки - продовження розвитку супутникового мовлення - на Африканський континент, Південно-Східну Азію і Австралію.

ПРАВМИР