Увечері 18 травня 2013 року, напередодні неділі 3-ї після Пасхи, святих жон-мироносиць, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив всенічне бдіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Єкатеринбурга.

Богослужіння транслювалося на телеканалі «Союз».

Собор, що вміщає 3 тисячі людей, був повністю заповнений віруючими. Предстоятель Руської Православної Церкви звершив помазання єлеєм більшості віруючих, що прийшли до храму.

Відео дня

Після закінчення богослужіння зі словами подяки від імені молільників до Святішого Патріарха звернувся митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Кирил, який підніс Його Святості образ Воскресіння Христового з дванадесятими святами.

Святіший Патріарх Кирил виголосив проповідь. На згадку про богослужіння Предстоятель передав митрополиту Кирилу крашанку із зображенням Воскреслого Спасителя. Віруючим було роздано іконки святих Царствених страстотерпців з Патріаршим благословенням.

Сьогодні Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершить освячення Олександро-Невського собору Ново-Тихвінського монастиря Єкатеринбурга і очолить в новоосвяченому храмі служіння Божественної літургії.

На порталі Патріархія.ru пройде трансляція Патріаршого богослужіння, організована православним телеканалом «Союз». Початок трансляції о 6:30 (час московський).

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі