18 травня 2013 року Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав Храм-на-Крові в Єкатеринбурзі.

Храм-пам`ятку побудовано на місці, де в ніч на 17 липня 1918 року прийняли мученицьку кончину государ Миколай II, государиня Олександра Феодорівна, їхні діти — цесаревич Олексій і великі князівни Ольга, Татіана, Марія і Анастасія, а також доктор Євгеній Боткін, кухар Іван Харитонов, лакей Алоїзій Трупп і покоївка Ганна Демидова.

Біля входу до верхнього храму на честь Усіх святих, що в землі Російській просіяли, Святішого Владику зустрічали старший священик Храму-на-Крові протоієрей Максим Міняйло, духовенство, учні православних навчальних закладів.

Відео дня

Побувавши у верхньому храмі, Святіший Патріарх перейшов до нижнього храму на честь святих Царствених страстотерпців, освяченого Його Святістю 18 квітня 2010 року.

Святіший Владика звершив молитву свв. Царственим страстотерпцям та відвідав розстрільну кімнату (правий приділ нижнього храму).

Відбулася коротка бесіда Святішого Патріарха Кирила з великою княгинею Марією Володимирівною, яка подарувала Його Святості книгу «Руська Православна Церква, Свята гора Афон і Російський імператорський дім у вигнанні».

Також Святішого Владику привітали учні церковно-парафіяльних шкіл та учасники Архієрейської дитячої співочої капели «Октоїх». Сестри милосердя й добровольці Православної служби милосердя при Відділі соціального служіння Єкатеринбурзької єпархії подарували Святішому Патріарху фігуру ангела, зроблену руками їхніх підопічних.

На ступенях нижнього храму Предстоятеля Руської Православної Церкви привітав митрополит Єкатеринбурзький Кирил, який підніс Його Святості ікону святих Царствених страстотерпців, написану уральськими майстрами.

Святіший Патріарх Кирил звернувся до священнослужителів та мирян Єкатеринбурзької митрополії, присутніх на площі перед собором, з Первосвятительським словом.

Святіший Владика передав митрополиту Кирилу крашанку з зображенням Воскресіння Христового. Віруючим було роздано іконки святих Царствених страстотерпців з Патріаршим благословенням.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі