10-15 травня 2013 року Предстоятель Руської Православної Церкви звершив візит до Китаю.

10 травня, у перший день візиту, Святіший Патріарх Кирил зустрівся в Пекіні з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзиньпіном і директором Державного управління у справах релігій Китайської Народної Республіки Ван Цзоанем. Після завершення зустрічі з Головою КНР Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відповів на запитання кореспондентів російських і китайських ЗМІ.

Увечері на честь Предстоятеля Руської Православної Церкви було дано прийом від імені директора Державного управління у справах релігій Китайської Народної Республіки.

Відео дня

11 травня Святіший Патріарх Кирил ознайомився з пам`ятками Піднебесної, відвідавши Велику китайську стіну і колишній Імператорський палац.

Наступного дня Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію на території Посольства Російської Федерації в Пекіні, після якої відбулася зустріч Предстоятеля Руської Церкви з китайськими православними віруючими.

Його Святість удостоїв посла Росії в Китаї і ряд російських дипломатів високих церковних нагород.

12 травня в Пекіні також пройшла презентація видання книги Святішого Патріарха Кирила «Свобода й відповідальність» китайською мовою. Від імені Патріарха Московського і всієї Русі в Посольстві Російської Федерації в Китайській Народній Республіці було дано прийом .

13 травня в штаб-квартирі Державного управління у справах релігій КНР Святіший Патріарх Кирил зустрівся з релігійними лідерами Китаю.

Цього ж дня Його Святість відбув із Пекіна до Харбіна, після прибуття до міста він відвідав Софійський собор.

У вівторок 2-ї седмиці після Пасхи, на Радоницю, Святіший Патріарх Кирил звершив Божественну літургію в Покровському храмі Харбіна. На сугубій єктенії було піднесено особливе прохання про постраждалих під час повені в Китаї. За богослужінням поминали покійних архіпастирів, пастирів, ченців і мирян Китайської Автономної Православної Церкви.

Також 14 травня в Харбіні відбулася зустріч Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила із заступником голови Народного уряду провінції Хейлуньцзян Сунем Юнбо.

Цього ж дня Предстоятель Руської Православної Церкви залишив Харбін і вирушив до Шанхая.

15 травня, в останній день візиту до Китаю, Його Святість звершив у Шанхаї Божественну літургію в будівлі колишнього собору на честь ікони Божої Матері «Споручниця грішних». Після завершення Божественної літургії Предстоятель Руської Православної Церкви відповів на запитання кореспондентів російських і китайських ЗМІ.

Відбулася зустріч Святішого Патріарха Кирила із заступником голови Постійного комітету шанхайських зборів народного представництва пані Чжун Яньцюнь. Завершилася програма візиту зустріччю в штаб-квартирі Ради церков Китаю з релігійними діячами Шанхая.

Потім Його Святість вилетів з Шанхая до Єкатеринбурга.

Патріархія.ru