13 травня 2013 року під час візиту Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Китаю в штаб-квартирі Державного управління у справах релігій при Державній Раді КНР відбулася зустріч Предстоятеля Руської Православної Церкви з релігійними діячами країни.

Біля входу Святішого Владику зустрічав заступник директора Державного управління у справах релігій Чжан Лебінь, який розповів про історію резиденції ДУСР — колишнього палацу, в якому народився останній китайський імператор Пу І.

Діячі п`яти релігійних течій Китаю тепло привітали Предстоятеля Руської Православної Церкви та розповіли про життя своїх релігійних об`єднань.

Відео дня

Зі свого боку Патріарх Московський і всієї Русі Кирил висловив радість у зв`язку із зустріччю з релігійними лідерами Китаю та керівником ДУСР. Святіший Владика також висловив вдячність китайській державній владі за добре й сердечне ставлення до його візиту в цю країну.

Його Святість розповів співрозмовникам про Руську Православну Церкву, згадавши, що її чадами є багато мільйонів людей у Росії, Україні, Білорусі, Молдові, Казахстані та інших країнах.

На згадку про зустріч Святіший Владика подарував учасникам бесіди медалі, випущені до дня його інтронізації, книгу російською та китайською мовами «Православ`я в Китаї», в якій детально розповідається про історію та сучасне життя Китайської Православної Церкви, а також підготовлене до нинішнього візиту китайське видання книги «Свобода й відповідальність: у пошуках гармонії. Права людини й гідність особистості».

Патріархія.ru