Влада Севастополя планує ввести вивчення курсу православної культури на факультативній засаді.

Про це розповів перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Савенков.

"Перші такі уроки могли б проходити в храмах Херсонес та інших храмах Севастополя. Є також необхідність у наданні Церкві допомоги у створенні недільних шкіл", - сказав він.

Відео дня

За його словами, дедалі ближче 1025-річчя Хрещення Русі - ще одна добра можливість для керівництва міста об`єднати людей, нагадати про християнські цінності і мораль, зробити людей толерантними.

Крім того, за його словами, Севастополь і Херсонес, звідки почало поширюватися православ`я по всій Київській Русі, міг би стати хорошою базою для формування гуманітарної політики держави.

Нагадаємо, за словами предстоятеля  Руської Православної Церкви Патріарха Кирила, урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі почнуться в Москві, після чого перемістяться в Київ і Мінськ.

У межах підготовки до 1025-річчя Хрещення Русі в Севастополі заплановані: проведення парашутного фестивалю слов`янських народів, фестиваль авторської духовної пісні «Небо слов`ян», фольклорний фестиваль колективів духовної музики, Севастопольський міжнародний кінофестиваль. Також пройдуть виставки: «Володимирський собор. Історія. Відродження»,« Православний Севастополь», виставка християнських артефактів III-XV ст. та ін.

Севастопольский новостной портал