Патріарх Варфоломій разом з католиками проведе богослужіння в МіланіПатріарх Вселенський Варфоломій I візьме участь в урочистостях 1700-річчя проголошення Міланського едикту, який дарував християнам свободу віросповідання, які пройдуть 15-16 травня в Мілані, повідомило в неділю агентство KAI.

"Це буде унікальна історична подія - Мілан відвідає релігійний лідер, який є духовним лідером православних церков", - сказав представник Міланській архиєпархії монсеньйор Давид Мілані. Патріарх Варфоломій I прибуде до Міланського аеропорту 14 травня, де його зустріне архієпископ Міланський кардинал Анджело Скола,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на RIA.

Наступного дня православний ієрарх очолить богослужіння в одному з найстаріших храмів міста - Санта-Марія-Подонна, який був побудований в 871 році, а в 2012 році був подарований католиками православним.

Відео дня

У другій половині дня, в Королівському палаці патріарх і кардинал будуть разом читати уривок з Євангелія від Іоанна і проголосять короткі проповіді. Варфоломій I і кардинал Скола 16 травня будуть спільно головувати на екуменічному богослужінні в базиліці святого Амвросія Медіоланського, якого шанують святим як католики, так і православні.

Під час візиту до Мілана Вселенського патріарха його буде супроводжувати секретар Папської ради зі сприяння християнській єдності єпископ Брайан Фаррелл.

Нагадаємо, у турецьку поліцію надійшли відомості про підготовлюваний замах на Константинопольського Патріарха Варфоломія.