11 травня 2013 року під час знайомства з пам`ятками Пекіна Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав колишній Імператорський палац, по-китайськи іменований Гугун.

Входячи в Заборонене місто, Святіший Патріарх сказав: «Мабуть, кожен китаєць мріє побувати тут». Із цим погодився екскурсовод, який розповів Його Святості і людям, що його супроводжували, про цю історичну пам`ятку.

***

Відео дня

Гугун (з китайської «Колишній імператорський палац») — спільна назва для імператорських палаців повалених китайських династій. Застосовується переважно щодо Забороненого міста династій Мін і Цин у Пекіні.

Заборонене місто знаходиться в центральній частині Пекіна. Це найбільший палацовий комплекс у світі, головний палацовий комплекс китайських імператорів з XV до початку XX століття. З цього палацу правили 24 імператори династій Мін і Цин. Свою назву він отримав через обмежений доступ на територію комплексу під час імперії (ще в XIX столітті іноземці майже ніколи там не бували). Його загальна площа нараховує 720 тисяч квадратних метрів.

У палацовому комплексі — 8707 кімнат. Він оточений стіною завдовжки 3400 метрів і ровом з водою. У спорудженні палацу брали участь мільйон будівельників і 100 тисяч майстрів різьби по каменю, дереву, художників.

Патріархія.ru