Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув до Китайської народної республіки, в рамках візиту він здійснить богослужіння в православних храмах Китаю та зустрінеться з керівництвом країни.

Це перший візит патріарха Кирила в Китай. В аеропорту Пекіна його зустрічали заступник директора держуправління у справах релігій при Держраді КНР Чжан Лебін і російський посол Андрій Денисов.

"З 10 по 15 травня 2013 року святійший патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідує Китайську народну республіку... Предстоятель Руської православної церкви зустрінеться з державним керівництвом Китаю, з лідерами релігійних громад, а також керівництвом державного управління КНР у справах релігій", - повідомили РИА Новости в патріаршій прес-службі.

Відео дня

У ході візиту патріарх також здійснить богослужіння в Покровському храмі Харбіна і в будівлі колишнього кафедрального собору Шанхаю на честь ікони Божої Матері "Споручниця грішних" і зустрінеться з православними віруючими в посольстві Росії в Пекіні, де відвідає відновлений за його безпосередньої участі Успенський храм (зараз там розташовується музей Російської духовної місії в Китаї).

На території КНР діє Китайська автономна православна церква, яка отримала автономію від РПЦ в 1950-х роках. Після смерті китайських єпископів Василя Пекінського і Симеона Шанхайського в 1960-х роках церква позбулася керівництва, і її життя поступово занепало. Ще в 2007 році, будучи главою відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського патріархату, патріарх Кирил заявляв, що церква в Китаї жива, але потребує нормалізації свого життя. Серед труднощів, з якими сьогодні стикається Китайська православна церква, експерти називають брак священиків та відсутність регулярних богослужінь.