Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у День Перемоги нагородив орденом святого благовірного князя Димитрія Донського (II ступеня) майора поліції Юрія Сєдих за сміливість і рішучість, проявлені ним при затриманні небезпечного злочинця в Бєлгороді, йдеться в повідомленні на сайті Московського патріархату.

Начальник відділення по боротьбі із злочинними посяганнями на вантажі Курського лінійного відділу МВС РФ на транспорті Юрій Сєдих отримав два ножових поранення в шию, одне в скроню і одне в плече під час затримання в ніч на 24 квітня обвинуваченого у вбивстві шести людей у Бєлгороді 31-річного Сергія Помазунова. Поліцейського госпіталізували в обласну клінічну лікарню, де прооперували. Перші дні Сєдих провів у реанімації, потім лікарі перевели його в загальну палату, а 30 квітня він був виписаний з лікарні.

"Старанною працею в правоохоронних органах, сполученою з високою відповідальністю, а часто і з ризиком для життя, Ви здобули заслужену повагу колег і підлеглих", - йдеться в патріаршому посланні нагородженому.

Відео дня

Предстоятель Руської православної церкви висловив Сєдих "щиру вдячність за мужність і героїзм, проявлені при виконанні професійного обов`язку".

"Особливо хотілося б відзначити Вашу сміливість і рішучість при затриманні небезпечного злочинця, який вчинив жорстокі злодіяння в Бєлгороді. Переконаний: Ваш відважний вчинок здатний стати добрим прикладом самовідданості для наших співвітчизників", - зазначив патріарх.