Традиційно на другий день світлого свята Пасхи Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир вітає духовенство і вірян зі святом Воскресіння Христового.

Ще за годину до початку богослужіння на площу, що перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври почали зходитися православні. О 17й вишикувались для зустрічі Предстоятеля Української Православної Церкви духовенство та чернецтво Київської єпархії, а миряни зайняли зручні місця – щоб і видно було, і близько до місця звершення служби. Пройшло ще декілька хвилин і Хресний хід на чолі з архіпастирями вирушив до воріт на зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира.

Архіпастир очолив пасхальну Вечірню, а після богослужіння привітав присутніх зі святом Воскресіння Христового.

Відео дня

«Вітаю вас з великим святом торжества життя та усілякого добра над злом – з великою Пасхою, з великим Воскресінням Христовим. Так возлюбив Бог світ, що тепер немає можливості загинути жодній людині, бо милість Його велика і Він не відвертається від жодного грішника, шукаючи можливості для контакту з ним та співпраці. Але наше спасіння залежить від нас самих, бо без нас Господь не спасає нас. Нехай же Воскреслий Господь благословить всіх вас від Сиона, благословить від святого града Єрусалима».

Було відчуття, що увесь люд завмер, вслуховуючись у кожне слово Блаженнішого Владики. Так Предстоятель привітав кожного і усім сповістив у черговий раз радісну звістку: «Христос Воскрес!».
Від імені архієреїв, духовенства, чернецтва Київської єпархії та боголюбивих мирян Блаженнішого Митрополита Володимира привітав керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній і всі присутні, відповівши Предстоятелю Церкви: «Воістину Воскрес!».

Офіційний сайт УПЦ