У великодньому посланні Патріарх Грузії Ілія II закликав жінок утриматися від страшного гріха аборту і заявив, що Церква подбає про немовлят, яких батьки не в змозі виростити.

У посланні, зачитаному під час урочистої служби представником Грузинської Патріархії, сказано, що «аборт є вбивством невинної дитини, а лікар є співучасником цього злочину».

У тексті великоднього послання Патріарха Грузинського, зокрема, говориться:

Відео дня

«Найбільшим злочином, який вчиняється майже в кожній сім`ї, є вбивство дитяти, витягнутого з материнського лона - аборт».

Патріарх зазначив, що смертна кара заборонена в багатьох країнах, в тому числі і в Грузії, що дає людині можливість спокутування гріха, повідомляє Благовест-Инфо.

«Аборт є рішенням батьків, які за власним хотінням вчиняють жахливе вбивство безпорадної, невинної людської істоти. І прямим співучасником цього вбивства є лікар-гінеколог», - сказано у зверненні.

Він нагадав, що першими в світі аборт оголосили дозволеним більшовики в 1920 р., в період свого атеїстичного правління. З 1936 по 1955 роки в СРСР він був заборонений, проте зараз знову дозволений і, «під впливом засобів масової інформації та ліберальної ідеології, навіть заохочується».

«Тих, хто не бажає поповнення в сімействі з економічних міркувань, або з якихось інших причин, просимо, не здійснюйте цього страшного гріха. Якщо ви не в змозі виростити дитину, Церква подбає про неї», - заявив Патріарх Грузії.

Згідно з офіційною статистикою, в Грузії щорічно відбувається 36000 абортів. А число мертвонароджених дітей досягає 1400.

«Сьогодні, коли демографічна ситуація в країні настільки важка, думаю, держава повинна прийняти відповідний закон про заборону абортів. (Зрозуміло, виняткові випадки повинні бути прийняті до уваги). А до тих пір мас-медіа можуть зіграти найбільшу позитивну роль і здобути велику благодать, якщо створять у суспільстві відповідний настрій для заохочення багатодітності і негативного ставлення до абортів», - підсумував Патріарх Ілія.

Правмир