У Сумах з нагоди всеукраїнського фестивалю «Парад вишиванок» та Великодніх свят у Квітковому сквері відкрився Писанковий сад.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської міської ради, у сквері поруч із обласною науковою бібліотекою писанками прикрасили дерева та поруч із ними – двометрову арку. На це пішло майже 3 тисячі писанок, розписаних дітьми.

Ще однією частиною Писанкового саду став Диво-птах, який на День Незалежності вирушить до Києва на Парад вишиванок, аби представити кращі традиції народного мистецтва Сумщини. Він виконаний у стилі Глинського розпису, що притаманний Роменському району, та нагадує народну іграшку, яку виготовляли з глини народні майстри, - пташку-свистунець.

Відео дня

«Це знакова подія, адже саме наше місто – один із переможців всеукраїнського фестивалю «Парад вишиванок» минулого року. Тоді ми розписували одну велику Писанку, яка вирушила до столиці та залишилася там. Але нині ми відновлюємо справедливість і встановили тут копію Диво-писанки. Щороку наш Квітковий сквер ставатиме Писанковим садом, який поповнюватиметься новими витворами народного мистецтва», - зазначив міський голова Сум Геннадій Мінаєв.

Присутній на заході голова громадської організації «Столичні ініціативи», керівник оргкомітету фестивалю «Парад вишиванок» Ігор Добруцький передав сумчанам подарунок оргкомітету - 300 кущів бузку, які прикрасять не лише Квітковий сквер, а й інші зелені зони міста. Він повідомив, що Суми отримали почесне право відкривати святкову ходу Параду вишиванок у Києві. За його словами, взяти участь у параді вже дали згоду 40 українських міст, що вдвічі більше, ніж торік.

Напередодні Великодніх свят десятки писанок прикрасили також дерева на центральній пішохідній вулиці Сум – Соборній.