28 квітня в таборі національного контингенту багатонаціональних сил КФОР в Косово завершилася передача посади офіцера з питань релігії. До виконання обов’язків військового священика приступив священик лейтенант Петро Паєвський, який у складі 17-ї ротації перебуватиме на цій посаді.

Ієромонах майор Кукша (Антонюк), який протягом року духовно опікувався миротворцями 16-ї ротацій, передав ієрею Петру церковне майно та поділився досвідом пастирської роботи.

У своїй першій доповідній новопризначений військовий священик відзначив конструктивну позицію командування контингенту щодо створення умов для задоволення релігійних потреб миротворців, а також повідомив, що завершується робота з облаштування храму, а після освячення, найближчим часом почнеться його повноцінне функціонування.

Відео дня

Нагадаємо, що клірик Уманської єпархії священик Петро Паєвський відбув до Косово у складі чергової ротації за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира, його кандидатура була узгоджена Синодальним відділом по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України та Командуванням Сухопутних військ Збройних Сил України. Протягом року священик Петро, якому присвоєно офіцерське звання, перебуватиме на посаді офіцера з питань релігії та нестиме пастирське служіння в національному контингенті.

Православіє в Україні