Увечері 29 квітня 2013 року Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав Іоанно-Предтеченський ставропігійний жіночий монастир м. Москви.

У соборному храмі обителі Предстоятель Руської Церкви взяв участь у вечірньому богослужінні напередодні Великого вівторка.

На великому повечір`ї Святіший Патріарх Кирил читав канон Тріоді, а на утрені — Євангеліє.

Відео дня

За богослужінням співав хор Іоанно-Предтеченського монастиря. Світильний «Чертог Твій» виконали протодиякон Костянтин Барган, ієродиякон Афанасій (Гелич) і ієродиякон Андрій (Данилов).

На закінчення Святіший Патріарх Кирил звернувся з Первосвятительським словом до віруючих.

«Радію, що відвідав у ці святі дні Іоанно-Предтеченський монастир міста Москви, — сказав також Предстоятель. — Я мав можливість поговорити з матушкою ігуменею, ознайомитися зі справами, що тут здійснюються. Потрібно ще багато зробити, щоб повернути цій святій обителі її первинний вигляд, і я хотів би попросити всіх постійних парафіян допомогти з відновленням і стін, і храмів Іоанно-Предтеченського монастиря, з тим щоб обитель, що знаходиться в безпосередній близькості від самого центру нашої столиці, засяяла своєю первозданною красою. Нехай Господь кожного з вас зміцнить на шляху добродіяння, в тому числі і в служінні відродженню Іоанно-Предтеченської обителі».

Настоятелька Іоаннівського монастиря ігуменя Афанасія (Грошева) і насельниці піднесли Його Святості образ Спасителя.

У супроводі матушки Афанасії Святіший Патріарх Кирил оглянув територію обителі.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі