Завершився прес-тур, організований Міністерством туризму Ізраїлю за сприяння Паломницького Центру Української Православної Церкви, у якому взяли участь представники провідних ЗМІ Української Православної Церкви.

Під час поїздки журналісти відвідали ті місця в Ізраїлі, які традиційно включаються в маршрути паломницьких поїздок: Єрусалим, Віфлеєм, Галілею.

Крім цього, учасники прес-туру побували в Національному музеї Ізраїлю, відвідали меморіал «Яд-Вашем», присвячений пам`яті жертв нацизму, познайомилися з археологічними розкопками в долині Кумран (місці знайдення унікальних сувоїв з біблійними текстами).

Відео дня

Журналісти побували на офіційному прийомі в Єрусалимській Патріархії, під час якого учасників прес-туру привітав митрополит Капітоліадський Ісихій і надав благословення від імені Предстоятеля Єрусалимської Православної Церкви Патріарха Феофіла.

Учасники прес-туру зустрілися із заступником мера Єрусалиму Наомі Цур та заступником політичного радника мера Єрусалиму з питань міжнародних відносин Еладом Халеві. Під час зустрічі представники міської адміністрації поділилися з українськими журналістами проблематикою міжконфесійного спілкування в Єрусалимі, який є одночасно центром трьох світових релігій.

Сайт УПЦ