27 квітня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав столичну парафію преподобного Сергія Радонезького у Солом`янському районі столиці (вул. Уманська, 14) та освятив дзвін для головного храму парафії, що споруджується.

Йому співслужили: секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, настоятель храму та благочинний Солом’янського благочиння протоієрей Ярослав Шовкеник, духовенство храму.

Після освячення Первосвятитель привітав настоятеля, духовенство та віруючих з пам’ятним днем у житті парафії та зазначив:

Відео дня

«Я бажаю, щоби цей дзвін пробуджував у вас почуття вічності, почуття вдячності Богу і почуття умилення, щоби просити у Нього та отримувати у Нього мир та велику милість»

Також Архіпастир подякував головному благодійнику храму Вадиму Пушкарьову за допомогу у будівництві та подарував йому ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радосте».

В відповідному слові протоієрей Ярослав від імені духовенства та прихожан подякував Його Блаженству за візит та побажав ще протягом довгих років служити Богу і людям.

Сайт УПЦ