27 квітня 2013 року, напередодні неділі 6-ї Великого посту (ваїй), святкування Входу Господнього в Єрусалим, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив всеношну в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя.

Після читання Євангелія Предстоятель Руської Православної Церкви звершив традиційне освячення вербних і пальмових гілок (ваїй).

Відео дня

Указом Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила за ревне служіння Церкві Божій, пастирську опіку і працю з відновлення порушених храмів ряд кліриків м. Москви до свята Великодня удостоєні богослужбових нагород.

Після богослужіння у вівтарі Храму Христа Спасителя відбулася бесіда Святішого Патріарха Кирила з нагородженими священнослужителями. Від імені духовенства зі словами подяки до Предстоятеля Руської Церкви звернувся священик Валерій Степанов.

Вітаючи нагороджених кліриків, Святіший Владика, зокрема, зазначив, що служіння священика в сучасному суспільстві вимагає від нього високого рівня знань і самовіддачі. За словами Його Святості, сьогодні духовенство повинне виконувати свою місію з особливою ретельністю, усвідомлюючи важливість нових завдань, що стоять перед Рeською Православною Церквою.

Сьогодні, 28 квітня, в неділю 6-ту Великого посту, свято Входу Господнього в Єрусалим, Святіший Патріарх Кирил звершить Божественну літургію св. Іоанна Златоуста в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі