У Луганську сьогодні, 26 квітня, в день 27-ї річниці Чорнобильської трагедії, вшанували пам`ять загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, у центрі міста біля пам`ятного знаку «Чорнобильський лелека», було відслужено православну панахиду в пам`ять про загиблих ліквідаторів, до пам`ятного знаку було покладено квіти й Гірлянду Слави.

В акції Пам`яті взяли участь керівництво області та міста, представники духівництва, силових структур області, ліквідатори аварії на ЧАЕС, члени їхніх сімей, вдови загиблих чорнобильців, учнівська молодь, громадськість міста.

Відео дня

Сьогодні ж для вдів загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії відбувся поминальний обід. Крім того, сьогодні керівництво області зустрінеться з чорнобильцями, які проходять курс лікування в спеціалізованому відділенні стаціонару Луганської обласної лікарні №2.

Довідка УНІАН. У Луганській області проживає 13335 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них віднесені до I категорії – 4570 осіб, II – 3834, III – 2535, 834 – вдови, 1449 – постраждалих дітей, із них – 26 дітей-інвалідів, інвалідність яких пов`язана з впливом аварії на ЧАЕС.