24 квітня в Єрусалимі відбулася зустріч журналістів провідних православних ЗМІ з митрополитом Капітоліадським Ісихієм.

За дорученням голови Синодального відділу у справах молоді УПЦ єпископа Обухівського Іони, у зустрічі взяв участь координатор інформаційних проектів Відділу диякон Димитрій Миколаєв.

Владика розповів, що він відповідає за роботу з молоддю і, зокрема, за школи, які утримує Патріархія у трьох державах - Ізраїлі, Йорданії та Палестині. Зараз у цих школах навчається понад вісім тисяч дітей.

Відео дня

Крім цих традиційних шкіл, Патріархія активно проводить роботу з нецерковною молоддю. Так, зараз активно працюють спеціальні програми, звернені до сучасної молоді, покликані зацікавити і привернути її увагу до Церкви.

Владика зацікавився ініціативою молодіжного відділу УПЦ – молитвою за угодою, проведеної молоддю України в різних містах і селах під час Великого посту. Він відзначив важливість зусиль на цьому терені і закликав приділяти вихованню підростаючого покоління належну увагу.

Користуючись нагодою, владика Ісихій привітав Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира і сказав, що його дуже люблять і шанують в Єрусалимі.

Також, він передав свої вітання владиці Іоні та побажав йому мудрості і сил, щоб підняти молодь України і запалити їх серця благовістям.

Напередодні Воскресіння Христового владика Ісихій запросив молодь України приїжджати в Святу землю, щоб всі могли побачити на власні очі ці місця і пережити все, про що написано в Євангелії.

Офіційний сайт УПЦ