В рамках міжконфесійного форуму, що проходить 23-24 квітня, відбулося вручення премії «Кришталевий Ной», яка присуджується «За толерантність і зусилля з підтримання злагоди в суспільстві». Нагорода присуджується у трьох номінаціях: за громадянську толерантність; за толерантність у громадсько-суспільній діяльності та за толерантність у журналістиці.

У номінації за толерантність у журналістиці нагороду отримав Сергій Коротаєвський.

«Для мене ця нагорода є не стільки визнанням персональних зусиль, скільки підтвердженням обраної колись професійної поведінки «Радіо-Ера» ФМ – лінії на об’єктивність і всебічність висвітлення подій», – відповів Сергій на запитання, що для нього означає стати «найтолерантнішим журналістом».

Відео дня

На його думку, українська журналістика не є толерантною, а у релігійній сфері – особливо. Журналіст вважає, що від нетолерантного ставлення його колег страждає Українська Православна Церква.

«Оскільки більшість журналістів, які пишуть на релігійні теми, відносяться до опозиційних кіл, вони поділяють усі існуючі в Україні конфесії на дві категорі: «чисті» церкви – і Українську Православну Церкву. Від цього походить і результат висвітлення теми: «чисті церкви» постають в ореолі «святості», УПЦ – як підсудний на лаві... Не буду оцінювати - це добре-погано, відповідає дійсності чи брехня (мається на увазі, фактаж), але толерантності у суспільстві це не сприяє», – пояснив Сергій Коротаєвський.

РІСУ