У Відні відкрито пам'ятник українським козакам23 квітня, в рамках проведення у Відні Днів Києва, які проходять у столиці Австрії з 22 до 24 квітня, в мальовничому парку 19-го району Австрійської столиці, відбулося відкриття пам`ятника українським козакам, які звільняли Відень від турецької облоги в 1683 році.

На урочистостях з нагоди відкриття монумента були присутні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, мер міста Відень Міхаель Хойпль, члени Київської делегації та австрійська громадськість.

На відкритті пам`ятника, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, - митрополит Полтавський і Миргородський Филип, який звершив освячення пам`ятника козакам.

Відео дня

Монумент встановлено на кошти українського мецената, який проживає і працює в Австрії, за особистої підтримки мера Відня Міхаеля Хойпля. Авторами пам`ятника стали відомі вітчизняні скульптори Володимир та Олексій Чепелики.

«Ми пишаємося нашою спільною історією і зберігаємо традиції дружби, що склалася між нашими народами. Мені особливо приємно бути тут сьогодні разом з бургомістром Відня, за особистого сприяння якого вдалося встановити цей чудовий пам`ятник», - зазначив Олександр Попов.

«Це місце стало наріжним каменем нашого спільного минулого. Ми пам`ятаємо і шануємо його, але одночасно орієнтуємося на майбутнє. Переконаний, у Києва та Відня є чудові перспективи спільного розвитку і взаємовигідного співробітництва », - зазначив Міхаель Хойпль.

Нагадаємо, що Київ і Відень є містами-побратимами з 1992 року. У листопаді 2012 року в Києві пройшли Дні Відня.

Прес-служба Полтавської єпархії