Найбільший дзвін в Україні, відлитий до 1025-річчя Хрещення Русі, прибуває в Севастополь - у древній Херсонес, де київський князь Володимир прийняв обряд хрещення.

Про це повідомляє прес-служба Севастопольської міськдержадміністрації.

"24 квітня в Севастополь на територію Свято-Володимирського собору в Херсонесі буде доставлений 13-ти тонний дзвін, відлитий на металургійному заводі в Донецьку. Це головний подарунок місту до 1025-річчя Хрещення Русі», - повідомив глава міськдержадміністрації Севастополя Володимир Яцуба.

Відео дня

За його словами, привезений дзвін тимчасово буде розміщуватися поруч з діючою дзвіницею Свято-Володимирського собору.

Нагадаємо, дзвін, виготовлений у Донецьку, являє собою точну копію великого дзвону, який перебував у дореволюційні часи на території Свято-Володимирського собору. Напис на новому гіганті говорить: «Святий Великий рівноапостольний княже Володимир, моли Бога за нас», а обрамлятиме твір скульптора Віктора Жука будуть вісім ікон.

У Севастополі, в рамках підготовки до знаменної дати - 1025-річчя Хрещення Русі - заплановано проведення парашутного фестивалю слов`янських народів, фестиваль авторської духовної пісні "Небо слов`ян" і фольклорний фестиваль колективів духовної музики, а також проведення Севастопольського міжнародного кінофестивалю.

Буде організовано низку виставок: "Володимирський собор. Історія. Відродження", "Православний Севастополь", а також виставка християнських артефактів III-XV ст.

Пройде також Хресний хід з часткою мощей Святого Рівноапостольного князя Володимира від Володимирського собору (усипальні адміралів) до місця хрещення князя.

ТРК «Радіо-Ера».