Патріарх Московський і всієї Русі Кирил сьогодні відвідає Кримськ, де здійснить спільну молитву з його жителями і оцінить обсяг церковної допомоги постраждалим,повідомив РИА Новости глава патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков.

Паводок на початку липня минулого року затопив тисячі будинків у містах Геленджик, Кримськ і Новоросійськ, в низці селищ Краснодарського краю. Всього під час розгулу стихії в регіоні загинули близько 170 людей. Найбільше постраждав Кримськ, там загинули 153 людини. Як повідомлялося, Руська православна церква зібрала близько 50 мільйонів рублів пожертвувань для постраждалих від повені в Краснодарському краї, гроші в основному йшли на забезпечення нормальних житлових умов. Адресну допомогу від РПЦ отримали понад 3,5 тисячі сімей, кільком сім`ям було придбано нове житло.

"Руська церква виконала величезну роботу з надання допомоги постраждалим, але це не привід для якогось триумфалізму, а лише той вектор, по якому буде надалі спрямовуватися церковне соціальне служіння. Двадцять першого квітня святійший патріарх Кирил знову повернеться в Кримськ для спільної молитви з жителями, для того, щоб оцінити обсяги церковної допомоги і зустрітися з жителями Кримська", - сказав Волков.

Відео дня

Патріарше богослужіння відбудеться у храмі архангела Михаїла, де з перших днів трагедії з ініціативи патріарха Кирила був організований церковний штаб надання допомоги населенню. Торік Глава РПЦ відвідував зруйнований Кримськ 23 липня, в цьому ж храмі він звершив молебень про потерпілих і заупокійну молитву про загиблих під час стихійного лиха в Кримську та прилеглих до нього районах, особисто взяв участь у розподілі гуманітарної допомоги та відвідав кілька будинків жертв повені.