В рамках підготовки до чергової сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, експерт Міжнародної ради з охорони пам`яток і визначних місць (ІКОМОС) Тодор Крестєв з робочим візитом відвідав Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, повідомляє Патріархія.ru.

У стінах монастиря відбулося засідання місії ЮНЕСКО, в якому взяли участь намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та керівництво Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Під час засіданняі розглядався хід виконання рішень, прийнятих на 36-й сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, зокрема, питання управління територією та взаємодії Церкви й заповідника.

Відео дня

Експертом ІКОМОС зібрана інформація, яка буде представлена ЮНЕСКО для визначення перспектив подальшого збереження пам`ятки Всесвітньої спадщини. Звіт формуватиме протокольний проект рішень 37-ї сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На завершення зустрічі, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира, митрополит Павел вручив Тодору Крестєву орден святителя Миколая Чудотворця.