19 квітня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі зустрівся з директором Київського Міського Центру Серця, головним кардіохірургом МОЗ України, професором Борисом Тодуровим, повідомляє сайт УПЦ.

Цього дня у дар було передано п’ять ікон святого лікаря-хірурга Луки, архієпископа Кримського (по кількості операційних), що були виготовлені по благословенню митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря.

Разом із тим Предстоятель Української Православної Церкви благословив директору Центру Борису Тодурову ковчег с часткою мощей святителя Луки. Передаючи святиню, Архіпастир побажав, щоби святий Лука охороняв та постійно допомагав керівництву та лікарям у всіх добрих починаннях на благо людей.

Відео дня

За заслуги перед Українською Православною Церквою Блаженніший Владика нагородив Бориса Тодурова, Петра Міхальчевського та Віктора Макарова орденами УПЦ святителя Луки, архієпископа Кримського.

Директор Центру Борис Тодуров вручив Первосвятителю сертифікат на кілька безкоштовних операцій людям, яких визначить Церква.

Наостанок гості подарували Митрополитові ікону «Таємна Вечеря».