На ім`я голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополита Волоколамського Іларіона надійшов лист Блаженнішого Патріарха Антіохійського і всього Сходу.

У своєму посланні Предстоятель Антіохійської Православної Церкви висловив подяку за гуманітарну допомогу для сирійського народу, яка з благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила була зібрана в Росії Імператорським православним палестинським товариством.

«Розцінюємо цей жест як вияв солідарності і братського ставлення до нас в ці важкі дні, - наголошується в посланні Блаженнішого Патріарха Іоанна. - Безсумнівно, ви допомагаєте нашим співвітчизникам не залишилися без даху над головою, впоратися з тими жахливими обставинами, в яких вони зараз знаходяться. Сирійський народ звертається до Церкви за допомогою, і ми наполегливо працюємо для того, щоб надати людям всю можливу гуманітарну підтримку і полегшити їхні страждання. Дякуємо вам також за ваші невтомні молитви».

Відео дня

Збір гуманітарної допомоги проводився з 31 березня по 12 квітня 2013 року. За цей часу Імператорським палестинським товариством за участю Російської Православної Церкви було зібрано близько 70 тонн гуманітарного вантажу - борошно, цукор, сіль, крупи, медикаменти та перев`язувальні матеріали. На грошові пожертвування, сума яких склала більше трьох мільйонів рублів, будуть придбані лікарські препарати та медичне обладнання.

Літак з першою партією гуманітарної допомоги прибув до Сирії 14 квітня. Інша частина вантажу буде доставлена до кінця місяця.

Патриархия.ru