Православний центр з кам`яним храмом, недільною школою, бібліотекою, притулком для паломників і дитячим садом буде побудований в Берліні, в районі Марцан, повідомив у середу в інтерв`ю РИА Новости секретар архієпископа Берлінського і Німецького, намісник Свято-Георгіївського монастиря в Гетшендорфі ігумен Данило (Ірбітс).

За його словами, на даний час в Берліні діє шість парафій Руської православної церкви, в тому числі "одна німецькомовна, відкрита на прохання корінних німців, що прийняли православну віру". Ділянка землі розміром 5572 кв.м., придбана нещодавно РПЦ, розташовується на Алеї космонавтів.

"Необхідність будівництва православного храму в східному районі Берліна - Марцане назріла вже давно. Адже саме в цьому районі проживає найбільша кількість наших співвітчизників. У Берлінську єпархію на ім`я правлячого архієрея, архієпископа Берлінського і Німецького Феофана, неодноразово приходили листи від жителів району з проханням про створення в ньому православної громади. І зараз, слава Богу, така можливість з`явилася", - сказав ігумен Данило.

Відео дня

За його словами, православна громада Марцано зараз змушена орендувати для себе приміщення, разом з тим вже почалися підготовчі роботи для будівництва тимчасового дерев`яного храму. Його загальна площа становитиме 225 квадратних метрів, висота - 17 метрів. Як очікується, дерев`яний храм, поки не буде побудований кам`яний, зможе вміщати до 250-ти чоловік.

За даними офіційного сайту Берлінсько-Німецької єпархії РПЦ, в даний час у всій Німеччині проживає близько мільйона православних віруючих, серед яких росіяни, серби, греки, болгари, румуни. За останні 15 років в країну прибуло більше 300 тисяч чоловік з Росії і країн колишнього СРСР, багато з яких є православними християнами. У Берлінсько-Німецькій єпархії зараз більше 60-ти парафій, в них служать більше 50 священиків і дияконів. Парафії РПЦ розташовані у всіх великих містах Німеччини.