14 квітня 2013 року, в неділю 4-у Великого посту, преподобного Іоанна Лествичника, глава Митрополичого округу Руської Православної Церкви в Республіці Казахстан митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр звершив Божественну літургію святителя Василія Великого в соборі Різдва Христового м. Алма-Ати.

Перед початком богослужіння до собору було доставлено ковчег з мощами й частиною гробу святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Сімферопольського і Кримського. Мощі святителя з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира були передані для духовного зміцнення та молитовного поклоніння православним віруючим Казахстану митрополитом Сімферопольським і Кримським Лазарем, повідомляє .Патріархія.ru

Також до храму була доставлена ікона святителя Луки, написана з благословення митрополита Астанайського Олександра спеціально для Митрополичого округу заслуженим художником Росії С.М. Соколовим.

Відео дня

За богослужінням молилися настоятелька з сестрами Іверського-Серафимівської Алма-Атинськї обителі, співробітники єпархіального управління, студенти духовної семінарії, члени Товариства православних медичних працівників, а також віруючі парафій південної столиці та Алма-Атинської області.

Після закінчення богослужіння було звершено славлення перед ковчегом з мощами святителя Луки. Потім глава Митрополичого округу привітав присутніх зі святом принесення мощей святителя Луки.