Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вважає, що в розвитку відносин Росії та Єгипту не останню роль відіграють зв`язки релігійних конфесій, про це глава Руської православної церкви заявив у п`ятницю на зустрічі з послом Єгипту в РФ Махмудом Ель Дііпом, повідомляє РИА Новости.

"Я хотів би особливо підкреслити важливість наших відносин по релігійній лінії... вважаємо, що зв`язки по релігійній лінії - як з ісламською громадою, коптською громадою і з грецьким патріархатом є важливими чинниками у розвитку відносин між нашими країнами", - сказав патріарх Кирил.

Він пояснив, що на території Єгипту розташовується центр Олександрійської православної церкви, предстоятель якої патріарх Феодор часто буває в Росії і в свій час протягом багатьох років був представником цієї церкви в Москві. Також глава РПЦ відзначив, що у Московського патріархату "традиційно добрі відносини з коптською громадою Єгипту".

Відео дня

Він нагадав, що часто відвідував Єгипет, будучи митрополитом, зустрічався в ході своїх візитів з представниками трьох релігійних громад Єгипту - коптської, ісламської та православної, а також вже встиг відвідати цю країну в сані патріарха.

Патріарх Кирил сподівається на швидке припинення конфліктів у Єгипті і на подальший розвиток дружніх відносин між Єгиптом і Росією.