12 квітня 2013 року в залі Вищої Церковної Ради кафедрального соборного Храму Христа Спасителя в Москві відбулося засідання Вищої Церковної Ради Руської Православної Церкви, яке очолив Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Предстоятель Руської Церкви звернувся до присутніх зі вступним словом.

Про діяльність Адміністративного секретаріату Московської Патріархії в 2012 році та про плани роботи на 2013 рік розповів керівник Секретаріату єпископ Солнєчногорський Сергій.

Відео дня

Також Вища Церковна Рада розглянула проекти документів, поданих керівником Фінансово-господарського управління Московського Патріархату єпископом Подольським Тихоном: «Положення про піклувальні ради релігійних організацій, що входять в структуру єпархій Руської Православної Церкви» і «Положення про Піклувальну комісію та касу взаємодопомоги при Єпархіальному управлінні єпархії Руської Православної Церкви».

Голова Синодального інформаційного відділу В.Р. Легойда представив доповідь «Про формування єдиного інформаційного простору Руської Православної Церкви».

***

Згідно з Положенням, Вища Церковна Рада є виконавчим органом Руської Православної Церкви, що діє при Патріархові Московському і всієї Русі та Священному Синоді Руської Православної Церкви.

Вища Церковна Рада розглядає питання богословської освіти, просвіти, місії, церковного соціального служіння, інформаційної діяльності канонічних підрозділів Руської Православної Церкви та церковних ЗМІ, питання взаємин Церкви з державою, суспільством, Помісними Православними Церквами, інославними конфесіями та нехристиянськими релігіями, церковного управління й господарювання та інші питання.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі