У Дніпродзержинську на честь 1025-річчя Хрещення Русі буде зведено пам`ятник «Голгофа» і комплекс кафедрального собору. Єпископ Дніпродзержинський Володимир від імені духовенства та віруючих єпархії запросив Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира освятити майбутній собор.

Зустріч митрополита Володимира з делегацією Дніпродзержинської єпархії відбулася 10 квітня в київському Пантелеймонівському монастирі у Феофанії.

Митрополит Володимир освятив для кафедрального собору ікону священномученика Климента і преподобного Агапіта Печерського. Образ був освячений в пам`ять про принесення в річницю утворення Дніпродзержинської єпархії глави священномученика Климента і перста преподобного Агапіта.

Відео дня

За заслуги перед Українською Православною Церквою Блаженніший митрополит Володимир також нагородив орденом святого Андрія Первозванного I ступеня радника-посланника Посольства Росії в Україні Андрія Воробйова, який брав участь у справі будівництва храму Різдва Христового у с. Курилівка Дніпропетровської області.

Офіційний сайт УПЦ