Якщо жінка перестає бути берегинею домашнього вогнища, це може призвести до краху сім`ї та руйнуванню батьківщини, вважає Патріарх Кирил.

«Жінка - це берегиня домашнього вогнища, це певний центр в життя сім`ї. Вона завжди звернена всередину, там, де її діти, її будинок. І якщо руйнується ця надзвичайно важлива функція жінки, то слідом за цим руйнується все - і сім`я, і в широкому сенсі - батьківщина», - сказав Предстоятель Руської Церкви на зустрічі з представницями Всеукраїнської громадської організації «Союз православних жінок».

Говорячи про фемінізм, Патріарх Кирил назвав його «дуже небезпечним явищем», оскільки «феміністичні організації проголошують псевдосвободу жінок, яка в першу чергу повинна проявлятися поза шлюбом і поза сім`єю».

Відео дня

«У центрі феміністської ідеології - не сім`я, не виховання дітей, а інша функція жінок, яка нерідко протиставляється сімейним цінностям. Всі тонкощі людських взаємин - кохання, вірність, турбота, відповідальність - ідеологи фемінізму зводять до відносин соціальним, політичним, грошовим і до розподілу влади і впливу. У цьому, я вважаю, міститься велика омана цього явища», - констатував Патріарх.

У той же час, на думку Першосвятителя, при грамотному розподілі пріоритетів, жінка здатна реалізовувати себе в самих різних сферах життя.

«Не бачу нічого поганого в тому, щоб жінки робили кар`єру, займалися політикою, бізнесом та багатьма іншими речами, якими сьогодні в основному займаються чоловіки. Повинен сказати, що в багатьох таких професійних галузях жінки досягають сьогодні дуже великих успіхів. Це свідчить про здібності і можливості жінки при правильному розподілі відповідальності, при правильній системі пріоритетів і нести своє служіння дружини, матері, і одночасно приносити суспільну користь», - закінчив Предстоятель Руської Церкви.

«Церковный вестник»