10 квітня 2013 року Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції в київському Пантелеїмонівському монастирі у Феофанії прийняв делегацію Дніпродзержинської єпархії на чолі з єпископом Дніпродзержинським і Царичанським Володимиром.

У зустрічі взяли участь архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, настоятель храму Різдва Христового с. Курилівка Дніпродзержинської єпархії протоієрей Тарасій Максименко, клірик цього храму протоієрей Євгеній Максименко, співробітники Посольства Російської Федерації в Україні.

За заслуги перед Українською Православною Церквою Блаженніший митрополит Володимир нагородив орденом святого Андрія Первозванного I ступеня радника-посланника Посольства Росії в Україні Андрія Воробйова, який брав участь у справі будівництва храму Різдва Христового в с. Курилівка Дніпропетровської області.

Відео дня

Під час зустрічі митрополит Володимир обговорив із Андрієм Воробйовим питання підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Єпископ Дніпродзержинський Володимир від імені духовенства та віруючих єпархії запросив Блаженнішого митрополита Володимира, архієпископа Олександра та Андрія Воробйова взяти участь в освяченні споруджуваного на честь 1025-річчя Хрещення Русі пам`ятника «Голгофа» та комплексу кафедрального собору м. Дніпродзержинська в кінці літа нинішнього року.

Митрополит Володимир освятив для кафедрального собору Дніпродзержинської єпархії ікону священномученика Климента і преподобного Агапіта Печерського. Образ було освячено в пам`ять про принесення в річницю утворення Дніпродзержинської єпархії глави священномученика Климента і перста преподобного Агапіта.

Офіційний сайт УПЦ/Патріархія.ru