16 квітня в Патріаршій і Синодальній резиденції в Даниловому монастирі в Москві Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил очолить перше засідання Опікунської ради будівництва руської церкви Всіх святих у Страсбурзі.

У засіданні візьмуть участь ієрархи й священнослужителі Росії та України, представники державної влади Росії і Франції, громадські діячі й ділові люди Росії та руського зарубіжжя.

На засіданні буде представлено проект храму й парафіяльного центру, відбудеться обговорення етапів його втілення та пошуку необхідних фінансових коштів для його реалізації.

Відео дня

Початок заходу 16 квітня о 12:00. Акредитацію проводить Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі.

Ставропігійна парафія Всіх святих у Страсбурзі існує з 2003 року. Рішенням Священного Синоду в 2004 році на її базі було відкрито Представництво Московського Патріархату при Раді Європи. Швидке зростання громади та необхідність на гідному рівні представляти руське Православ`я в столиці Європи призвели до появи проекту будівництва православного храму й парафіяльного центру.

17 січня 2011 року Муніципальна рада Страсбурга виділила землю під будівництво церковного комплексу неподалік від Європейського Парламенту, Суду з прав людини та Ради Європи. 21 грудня 2012 року було отримано дозвіл на будівництво храму за проектом, який раніше отримав Патріарше благословення, а 15 березня 2013 року громада вступила в права оренди ділянки на 99 років. Завершення юридичного етапу в підготовці будівництва дозволяє перейти до збирання коштів для реалізації проекту, а потім до його безпосереднього втілення.

Синодальний інформаційний відділ/Патріархія.ru