Митрополит Мінський Філарет освятив пам`ятник Патріарху Алексію II в Вітебську.

7 квітня в свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, Патріарший екзарх всієї Білорусі митрополит Мінський і Слуцький Філарет звершив Божественну літургію в Успенському кафедральному соборі м. Вітебська.

За Літургією було виголошено заупокійне прохання про приснопам`ятного Святішого Патріарха Олексія II, благословившого відновлення собору.

Відео дня

Після закінчення Літургії митрополит Філарет, у супроводі сослужащих йому священиків пройшов на площу перед Успенським собором, де освятив пам`ятник Святішому Патріарху Московському і всієї Русі Алексію II.

Митрополит Мінський і Слуцький Філарет звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому, зокрема, зазначив:

"Стоячи нині біля стін цього храму, ми згадуємо, як у вересні 1998 року Святіший Патріарх Алексій здійснив закладку капсули в фундамент собору та освятив перший камінь для його відновлення. У наших серцях закарбувалася глибина віри і незмінна любов до всіх, яку випромінював цей великий святитель, який втілив в собі цілу епоху - епоху відродження віри і Церкви Христової в нашій Батьківщині.

Споруджений нами пам`ятник Святішому Алексію II - це знак молитовної пам`яті і синівської подяки вірних Христових чад своєму Первосвятителю. Це і знак духовного єднання слов`янських народів, що перебувають в братерстві, в любові і вірі... до Господа Ісуса і до всіх святих (Флм. 1:5) і які відзначають в поточному році знаменний ювілей - 1025-річчя Хрещення Русі.

Вірю, що Патріарх Алексій, стоячи нині у Небесного Престолу Божого, споглядає на всіх нас, просячи у Господа милості і благословення нашій Батьківщині".