У переддень свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло нагородив особливо відзначившихся офіцерів і солдатів Окремого полку Президента України орденами УПЦ. Про це повідомляє сайт Лаври.

Військові нагороджені за те, що після випадання в Києві аномальної кількості снігу рятували древню Лавру від затоплення в результаті танення снігу, якого лише над печерами було кілька тисяч тонн. Завдяки оперативним діям Президентського полку загрозу було ліквідовано.

Отримавши високі нагороди, військовослужбовці відзначили, що вважали за честь трудитися в Лаврі заради порятунку древньої національної святині.

Відео дня

Митрополит Павел вручив всім присутнім на молитовну пам`ять ікони, а також запропонував начальнику штабу Президентського полку Сергію Володимировичу Клявліну найближчим часом організувати для всіх, хто проходить службу в Президентському полку, екскурсію по святинях Лаври. Пропозиція була прийнята з радістю, оскільки багато хто із складу полку бажали відвідати печери, доторкнутися до мощів та інших святинь, які нині знаходяться в безпеці, завдяки праці особового складу.

ПРАВМИР