Найстаріший монастир Петербурга - Свято-Троїцька Олександро-Невська Лавра відзначить сьогодні, 7 квітня, свій 300-річний ювілей святковим богослужінням і хресним ходом, повідомляє прес-служба монастиря.

Розпочнеться святкування дня народження Олександро-Невської Лаври з Братського молебню в Лазаревській усипальниці, побудованій на місці першої дерев`яної Благовіщенської церкви, де була здійснена перша в обителі Божественна літургія 7 квітня (25 березня за старим стилем) 1713 року.

"У Братському молебні візьмуть участь намісник Олександро-Невської Лаври єпископ Кронштадтський Назарій і братія", - повідомляє представник монастиря.

Відео дня

Після молебня відбудеться святкова Божественна літургія в Свято-Троїцькому соборі, а в 12.15 мск від собору до Благовіщенської церкви (Музей міської скульптури) розпочнеться хресна хода.

У заході візьмуть участь губернатор Петербурга Георгій Полтавченко і представники міської адміністрації.

Увечері, о 18.00 мск у Духовно-просвітницькому центрі (ДПЦ) Олександро-Невської Лаври "Святодухівський" відбудеться святковий вечір, на якому буде показано фільм "Олександро-Невська Лавра - 300 років: Історія і сучасність", після чого на сцені ДПЦ виступлять Архієрейський святковий хор Олександро-Невської Лаври та співачки Ірина Скорик і Ганна Абікулова.

РИА Новости