4 квітня в конференц-залі Мінського єпархіального управління відбулося засідання оргкомітету з підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі, яке очолив Патріарший екзарх всієї Білорусі митрополит Мінський і Слуцький Філарет, повідомляє офіційний сайт Білоруського екзархату.

1025-річчя Хрещення Русі буде масштабно відзначатися в столицях трьох східнослов`янських держав. Підготовкою до них на міжнародному рівні займається Церковно-громадський комітет, перше засідання якого очолить 27 березня Святіший Патріарх Кирил.

Білоруська сторона за підтримки Національної академії наук готує міжнародну конференцію «Хрещення Русі в долі народів Росії, Білорусі, України: історія, сучасність, майбутнє».

Відео дня

На форум будуть запрошені представники церковної та світської історичної науки, громадські діячі, письменники з Білорусі, Росії, України, Польщі та країн Балтії.

У Мінську під відкритим небом буде звершена Літургія, приурочена до дня пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Протягом року в Білорусі будуть проводитися круглі столи, фестивалі духовної музики, тематичні виставки, просвітницькі та благодійні акції, присвячені 1025-річчю Хрещення Русі.