Одним із головних спільних заходів у рамках святкування 1025-річчя хрещення Русі буде проведення масштабних хресних ходів великими містами Росії, України та Білорусі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Харкові сказав віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, коментуючи підсумки проведеного наприкінці березня у Москві засідання міждержавного комітету з організації святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

За словами К.Грищенко, на засіданні обговорювалося багато пропозицій щодо святкування річниці, зокрема говорили про можливість запрошення голів помісних християнських церков, а також голів держав, у яких переважно сповідується православ’я.

Відео дня

«Там дуже багато зараз пропозицій. Вони стосуються й організації святкування, запрошення голів помісних церков, це й запрошення голів держав та урядів країн, які також у більшості сповідують православ’я», - зазначив К.Грищенко.

«Можна сказати одне, що це буде масштабне святкування, яке має підтвердити або ще раз нагадати про ту велику місію, яку відіграє церква в житті наших народів і дозволити нам знову повернутися до тих витоків, на яких базується мораль», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, основні офіційні заходи з відзначення 1025-річчя Хрещення Русі пройдуть у Москві, Києві та Мінську в період з 27 по 30 липня.

Заходи з нагоди Хрещення Русі цього року відбуватимуться на міжнародному рівні. Епіцентром відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі стане столиця України, на святкування до Києва завітають представники усіх помісних церков.

27 березня віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Костянтин Грищенко у Москві взяв участь у засіданні церковного громадського комітету з організації святкування 1025-річчя Хрещення Русі під головуванням Патріарха Кирила.