Відомий мандрівник і ієрей Православної Церкви Федір Конюхов на честь 1025-річчя хрещення Русі проведе 6 квітня молебень на Північному полюсі, де буде встановлений православний хрест, повідомляє РИА Новости.

«Ми на Північному полюсі встановимо хрест. Хрест буде залишатися там, а через 22 дні, коли станцію (дрейфуюча льодова станція «Барнео») будуть згортати, тоді і хрест вони знімуть», - сказав Конюхов на прес-конференції.

За його словами, після того, як хрест буде знятий з Північного полюса, його повернуть у столицю Карелії - Петрозаводськ.

Відео дня

Встановлення хреста пройде в рамках експедиції мандрівників Федора Конюхова і Віктора Симонова на собачих упряжках по маршруту який вважався раніше непрохідним  - від Північного полюса до південних берегів Гренландії. За час експедиції, яка пройде з квітня по серпень 2013 року, мандрівники подолають більше 4 тисяч кілометрів на високих широтах.

Експедиція стартує з Петрозаводська. Літак доставить Федорова, Симонова і тварин на дрейфуючу крижану базу «Барнео», звідки мандрівники переправляться на Північний полюс. Звідти на собачій упряжці вони почнуть рух маршрутом.