У квітні-серпня 2013 року під егідою Російського географічного товариства і уряду Республіки Карелія відбудеться унікальна експедиція, в ході якої два мандрівника - священик Федір Конюхов і житель Карелії Віктор Симонов - пройдуть на карельських собачих упряжках шляхом, який досі вважався недосяжним. За 4 місяці вони підкорять більше 4 тисяч км крижаних просторів і закінчать свою подорож на південному березі острова Гренландія.

Для експедиції, старт якої був даний в кінці березня, Федору Конюхову було передано чотири хреста: від Росії, України, Білорусії та Вірменії.

Відео дня

Символом підтримки цієї місії з боку ВАЦ став хрест Вірменської Апостольської Церкви, який був освячений священнослужителями церкви Сурб Арутюн в Москві 24 березня в день святкування Вербної неділі.

Хрест і земля, привезена з Вірменії, і державний прапор Республіки були урочисто передані отцю Федору Конюхову 27 березня.

Цією акцією вірменський народ привітає всі православні братські народи з 1025-річчям Хрещення на Русі і нагадає всьому людству про непохитний патріотичний дух і теплі відносини народів - Росії, України, Білорусії та Вірменії.

Благовест-інфо