Подорожуючий священик Феодор Конюхов та Віктор Симонов 4 квітня відправляться з Карелії до місця старту експедиції на собачих упряжках «Північний полюс - Гренландія».

У ході експедиції учасники мають намір подолати близько 4 тис. км арктичних просторів.

Учасники походу разом з собаками вилетять на літаку через Мурманськ на Шпіцберген, а звідти - на арктичну базу Барнео. З льодової станції на вертольоті мандрівники 5 квітня доберуться до Північного полюса.

Відео дня

«6 квітня вранці почнеться чотиримісячний перехід полярними кригами і крижаному плато острова Гренландія. Перехід по дрейфуючих льодах Арктики вважається найбільш важкою дистанцією з усіх можливих у полярних районів Землі. До цього часу цей маршрут ще не скорився нікому», - сказав отець Феодор.

За його словами, вперше подібна експедиція пройде на собачих упряжках.

«Спочатку ми підемо на упряжці з 12 собак. Потім, вже в Гренландії, до них додадуться 14 собак породи гренландські  їздові», - пояснив В.Симонов.

Завершиться експедиція на південному краю острова Гренландія, звідки вертоліт доставить мандрівників і собак, які до того моменту будуть знаходитися на льодовиковому щиті на висоті в 3 тис. метрів над рівнем моря, в одному з місцевих селищ. Потім о. Феодор і В.Симонов літаком вирушать до Петрозаводська, де запланований офіційний фініш експедиції.

Правмир