Один з читачів сайту Архангельської і Холмогорської єпархії Руської Православної Церкви надіслав фото незвичайного явища: в небі над споруджуваним Михайло-Архангельським кафедральним собором сяє сонячний купол.

Фото, що отримало авторську назву «Небесний купол», було зроблено в кінці березня, повідомляє сайт єпархії.

До весни 2013 будівельники повністю завершили зведення склепінь центральній частині собору та розпочали підготовчі роботи до монтажу куполів.

Відео дня

Підготовка до будівництва Михайло-Архангельського кафедрального собору в Архангельську була розпочата в 2005 році з благословення Святійшого Патріарха Алексія II. У листопаді 2008 року єпископ Архангельський і Холмогорський Тихон освятив закладний камінь у підставу будівництва собору. Нульовий цикл робіт був закінчений восени 2010 року. З лютого 2011 року почалося активне зведення стін. Тоді ж з благословення єпископа Даниїла у проект внесли коректування. Відповідно до остаточного варіанту новий храм повинен вміщати до 3 тисяч чоловік.

Будівництво Михайло-Архангельського кафедрального собору йде усім миром - на пожертви підприємств, організацій та мешканців регіону.

Правмир