Патріарх Московський і всієї Русі Кирил направив Пасхальне привітання главам християнських Церков. Серед його адресатів - Папа Римський Франциск, Верховний Патріарх і Католікос всіх вірмен Гарегін II, глава Англіканської спільноти архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі, голова Ради Євангелічної Церкви в Німеччині презес Ніколаус Шнайдер, голова Євангелічно-Лютеранської Церкви Фінляндії д-р Карі Мякінен.

«Ці світлі дні Великодня ми урочисто прославляємо «Спасителя нашого Ісуса Христа, що зруйнував смерть і явив життя і нетління» (2 Тим. 1, 10), - сказано у вітальному зверненні, розміщеному на сайті Рatriarchia.ru .

Патріарх нагадав, що сьогодні християни стоять перед обличчям багатьох викликів: у ряді регіонів тривають кровопролитні конфлікти, не припиняється ворожнеча між людьми, робляться спроби витіснити християнські цінності з суспільного життя.

Відео дня

«Але як би не була складна навколишня реальність, ми покликані разом перемагати зло «світу цього», надихаючись словами Господа: «Будьте сильні: Я переміг світ» (Ін. 16, 33)», - сказано в посланні.

Патріарх побажав ієрархам світлої пасхальної радості, міцного здоров`я та допомоги Божої у відповідальному служінні.

ПРАВМИР