Руська Православна Церква планує регламентувати діяльність православних виставок, бо стурбована поточним положенням справ в цій сфері заявив РИА Новости в понеділок глава прес-служби патріарха Московського і всієї Русі Кирила диякон Олександр Волков.

Він підкреслив, що нерідко на таких ярмарках реалізуються товари, мало що відносяться як до Церкви, так і до православ`я.

Минулого тижня голова комітету Держдуми з громадських об`єднань і релігійних організацій Ярослав Нілов звернувся до Патріарха Кирила з проханням дати оцінку численним ярмаркам, які називаються православними.

Відео дня

«Руська церква висловлює заклопотаність тим станом справ у сфері православних виставок, що існує зараз ... Для того щоб упорядкувати цю систему і роботу тих виставкових організацій, які іменують себе православними, була створена комісія, яка розбиралася в цьому питанні і досі продовжує свою роботу», - сказав отець Олександр.

Він уточнив, що висновки цієї комісії будуть представлені Патріарху, і буде ухвалено рішення про те, яким чином Церква буде дозволяти виставки, і введений регламент того, що можна на них представляти.

Він зазначив, що сьогодні в Москві і в інших містах Росії існує безліч виставок, які називають себе православними, однак нерідко на таких виставках дійсно пропонуються до продажу «дуже дивні речі, що мало відносяться до православ`я, до віри взагалі і до Церкви».

Прамир