Вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона взяв участь у зустрічі з Олександром Кочубеєм — нащадком древнього роду Кочубеїв. Захід із циклу творчих діалогів з представниками відомих вітчизняних династій проводився 27 березня православним сімейним журналом «Фамілія» у рамках просвітницького проекту «Фамільні зустрічі». Про це повідомляє пресс-служба Синодального відділу у справах молоді УПЦ.

Проект здійснюється під безпосереднім керівництвом єпископа Обухівського Іони, як голови Синодального відділу у справах молоді УПЦ, і спрямований на популяризацію сімейних цінностей і зміцнення статусу традиційної сім’ї в суспільстві. Проводиться в інтерактивній формі, до участі запрошуються православні священики, психологи, педагоги, популярні автори православних і світських видань, актори, письменники, журналісти.

З березня 2013 року в рамках проекту розпочато цикл творчих діалогів з представниками древніх вітчизняних родів, чиї предки залишили помітний слід в історії нашої країни. Зустрічі безпосередньо пов’язані з публікаціями в журналі «Фамілія» та покликані показати сучасникам наочний приклад традицій збереження сім’ї та роду в цілому.

Відео дня

Перший захід у цьому циклі відбувся в галереї-ризниці «Чудотворні ікони Афону». Також були присутні професор богослов’я, викладач Київської духовної академії, постійний автор православних видань В.М.Чернишов, головний редактор журналу «Фамілія» та інтернет-сайту «Православная жизнь» Н.Горошкова.

Під час зустрічі учасники поділилися своїм баченням сім’ї як малої Церкви, обговорили значення родини у справі збереження духовності та церковних традицій. Гість творчого діалогу Олександр Кочубей, чиї предки емігрували в Швейцарію після революції 1917 року, розповів про те, як вихідці з України зберігали за кордоном вірність Церкві — будували храми, організовували громади, виховували дітей у православній вірі.